Manavgat Sanayici ve İş Adamları Derneği (Masiad) Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat 2050 Vizyon Projesi çerçevesinde ana başlıklardan bir tanesi olan Tarım konusuyla ilgili bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Masiad binasında gerçekleştirilen toplantıya Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Proje Koordinatörü Ali Ulvi Ulubaş, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Gülçubuk ve Masiad yönetimi katıldı.
TARIM ÇALIŞTAYI YAPILACAK
2050 Vizyon Projesi çerçevesinde ana başlıklardan bira tanesi olan tarımla ilgili video ve belgelerin analizini yaparak saha çalışmalarına başladıklarını belirten Masiad Başkanı Ahmet Boztaş, bununla ilgili Manavgat’ta tarım müdürlüğü, ziraat odası ve tarımla uğraşan kuruluşlarla görüşmeler yaparak fikir alışverişinde bulunduklarını, bu çalışmalardan sonra bir tarım çalıştayı yapacaklarını söyledi.
ORTAK BİR PAYDA DA BULUŞULACAK
2050 Vizyon Projesinin normal programında yürüdüğünü ve proje takvimine uygun olarak devam ettiğini belirten Proje Koordinatörü Ali Ulvi Ulubaş, tarım çalıştayını gerçekleştirmeden önce Manavgat tarımı ile ilgili ön verileri gözden geçireceklerini, buradan elde edilen veriler çerçevesinde bazı çalışmalar yapacaklarını söyledi. Martta tarımla ilgili 50 ila 60 kişinin ve kuruluşun katılacağı bir çalıştay yapacaklarını ifade eden Ulubaş, Masiad, bizler ve tarımla ilgili kişi ve kuruluşların bu çalıştay sonunda ortak bir payda da buluşacağını söyledi.
TARIM NASIL KATKI SAĞLAYACAK
Tarımla ilgili sorunların sadece Manavgat’a özgü olmadığını ifade eden Prof. Dr. Bülent Gülçubuk, Türkiye’de birçok il ve ilçe gelecek yıllara ait bazı çalışmalar yaptığını, bunda gerek Türkiye’de gerekse dünyadaki rekabetin hızla artması büyük rol oynadığını söyledi.
İl ve ilçelerin tarımla ilgili gelecekteki 10 ila 20 yıl sonrasını görmek istediğini belirten Gülçubuk, “Manavgat bunu biraz daha ileri taşıyarak 2050 yılını görmek istiyor. Önce Manavgat’taki tarımın fotoğrafını çekeceğiz, sonra bu fotoğrafı nasıl geliştirebiliriz bunun çalışmalarını yapacağız. Sorunları tespit ettikten sonra, Manavgat’ta tarımın üstün ve zayıf yönleri nelerdir bunu analiz etmeye çalışacağız. 2050 yılında nasıl bir Manavgat görmek istiyoruz sorusuna, tarım 2050 yılında Manavgat’a nasıl bir katkıda bulunabilir bunun yanıtını bulmaya çalışacağız.” Dedi.
MASİAD’A TEŞEKKÜR
Çağdaş yönetimlerde, devlet, vatandaş, sivil toplum kuruluşları, bilgi, teknoloji ve kaynağın bir entegrasyonunun ile yelpazesi geniş, alt yapısı bilimsel projeler üretmek suretiyle dönüşümü sağlayacak bilimsel davranışın bugün dünyanın ön gördü bir metot olduğunu belirten Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, “Bu anlamda gördüğümüz tabloda Manavgat’ımız oldukça çıtasını yüksek tutmuş, çok ciddi projelerle dönüşümü baş döndürücü bir hızla gerçekleştirmek için çalışmalı. Bu dönüşüme bizler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katma değer bulundurmak durumundayız. Bu çalışmalarından dolayı Masiad’a, profesörlerimize ve çalışanlara teşekkür ediyorum.” Dedi.
BU HABERLER DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR!